Home

Nieuws

Tulpenaanvoer op veilingen stijgt explosief

Aalsmeer - De aanvoer van tulpen op de bloemenveilingen is vorige week explosief gestegen. De gevolgen van een vroeg seizoen tekenen zich daarmee af.

Voor de retail is dit prettig; de handel kan vroeg in het seizoen al volop over tulpen beschikken. Maar de prijsvorming heeft duidelijk te lijden onder de sterk gestegen aanvoer. Vergeleken met de week ervoor werd maar liefst 45 procent meer aangevoerd, en 41 procent meer dan vorig jaar. De prijzen kelderen naar € 0,126 gemiddeld; 5 cent minder in vergelijking met vorig jaar en de voorgaande week.

De lelieaanvoer lag daarentegen 4 procent lager. Desondanks gingen de prijzen 2 cent naar beneden. De € 0,48 die gemiddeld werd gerealiseerd is wel is 3 cent beter dan vorig jaar bij 9 procent aanvoergroei, maar deze positieve ontwikkeling wordt namelijk veroorzaakt door de Oriëntals. Die brengen nu met € 0,65 gemiddeld 10 cent meer op dan vorig seizoen en dat is bij een uitbreiding van 5 procent in stuks een mooie tendens.

De Aziaten kennen een aanvoerdaling van 13 procent en de LA's daarentegen stijgen met 23 procent naar een hoger aanvoerniveau. Dat geldt ook voor de Longiflorums die 11 procent in stuks zijn toegenomen. Voor alle drie de productgroepen geldt dat de prijzen nu een paar cent lager uitkwamen dan vorig jaar.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.