Home

Nieuws 1 reactie

Tulpen in zwaar weer

Aalsmeer – De snijtulpen zitten in zwaar weer. Op de bloemenveilingen de voor de meeste goede partijen wel goed betaald, maar veel matig aanbod draaide door.

Op alle vestigingen van bloemenveiling FloraHolland werd ruim 50 procent meer aangevoerd dan vorig jaar. De vroege start van het seizoen plus de grote aanvoer breekt de aanvoerders op.

December is al jaren geen tulpenmaand meer. De 21 miljoen stuks die voor de klok kwamen gingen gemiddeld voor € 0,106 van de hand. Dat is 2 cent minder dan vorige week. Vorig jaar stond er ruim 30 procent minder en was er sprake van een gezondere balans in vraag en aanbod. Toen was het gemiddelde resultaat dan ook 7 cent per stuk hoger en verdienden alle betrokkenen geld.

Ook in Rijnsburg, vanouds de tulpenveiling bij uitstek, was sprake van dramatische prijzen. Gemiddelde prijzen onder de 10 cent waren gewoon. Er was veel aanvoer van Tulipa 'Ben van Zanten'. Oplopend tot zelfs 25 procent van de aanvoer en daardoor brachten ze ook minder dan € 0,095 gemiddeld op.

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    dirk moor

    De prijs is gemiddeld nog veel lager omdat in de middenprijs die ze bekend maken NOOIT de doordraai is meegenomen.
    Flora-holland weigert nog steeds de middenprijs niet te berekenen op basis van totale aanvoer ,ik vind dat dus ook de doordraai erbij moet worden berekend om een juist beeld te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.