Home

Nieuws

'Toekomstvisie tuinbouw is er al, teler moet het willen'

Breda – De Nederlandse tuinbouw heeft al een toekomstvisie op cruciale onderwerpen. Wat tot nog toe mist, is het draagvlak bij telers om deze uit te voeren.

Dat zegt Hans van Es, directeur van de koepel voor afzetorganisaties DPA. Daarmee reageert hij op het CDA-plan een toekomstvisie voor de Nederlandse tuinbouw op te stellen, naar voorbeeld van de commissie-Van Doorn voor de intensieve veehouderij.

”Met Greenport Holland kijken we al naar versterking van de afzet in de toekomst en hoe we in de toekomst steden van 30 miljoen kunnen bevoorraden. Op de topagenda voor topsectoren staat al toekomstig innovatiebeleid. Ik kan me wel voorstellen dat je kijkt naar hoe je tuinbouwlocaties inricht. Het planologische aspect kan wel een onderwerp zijn voor een commissie”, zegt Van Es.

In een eerste reactie laat LTO weten dat veel toekomstvisie in de topagenda versleuteld zit. De sector investeerde in 2010 enkele tonnen voor zo’n toekomstrapport, deels gebaseerd op bestaande visies. ”In een eerste reactie kan ik me voorstellen dat we eerst die topagenda afwachten”, aldus LTO Noord Glaskrachtvoorzitter Nico van Ruiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.