Home

Nieuws

Tijdelijke verkooppunten in grote steden onderzocht

Bleiswijk – De Stichting Innovatie Glastuinbouw (Sign) gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor de Nederlandse tuinbouw om het concept van tijdelijke winkels in grote steden uit te rollen.

Het gaat om onderzoek naar het fenomeen pop-upstores, dat onder meer in de Verenigde Staten een grote trend is. Dit zijn winkelvestigingen in steden die voor een beperkte periode geopend zijn en een specifiek assortiment aanbieden.

Het middel wordt bijvoorbeeld ingezet om nieuwe merken te promoten, verklaart Digna van Zanten van Spirit Communicatie, die het onderzoek uitvoert in opdracht van SIGN. Binnen zes maanden moet er een concreet plan op tafel liggen, dat door tuinders opgepakt kan worden.

”We gaan eerst gesprekken met telers aan, om te kijken wie er interesse heeft.” Volgens Van Zanten wordt er enthousiast op het idee gereageerd. Het is de bedoeling om met een concreet plan van aanpak te komen, verduidelijkt ze.

”Je kunt het zien als een vorm van Holland-branding”, aldus Van Zanten. ”Maar je kunt je ook voorstellen dat een bepaald merk tijdelijk aan extra promotie wil doen.” Van Zanten denkt dat het concept vooral interessant kan zijn voor partijen die gezamenlijk aan productpromotie willen doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.