Home

Nieuws 238 x bekeken

Thieme alleen met motie wantrouwen tegen Bleker

Den Haag – De motie van wantrouwen van de Partij voor de Dieren (PvdD) tegen staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) wordt door geen enkele andere partij gesteund. Dat bleek woensdagmiddag bij de stemmingen in de Tweede Kamer.

PvdD-fractievoorzitter Marianne Thieme had eerder op de dag de motie ingediend, omdat zij het natuurbeleid van Bleker afwijst. De koers van de staatssecretaris leidt volgens haar tot een verslechtering van de natuur, is in strijd met internationale verdragen en zet de verhoudingen op scherp.

Even zag het ernaar uit dat Groenlinks de motie wel zou steunen, maar na intern beraad zag die partij daar toch van af. Kamerlid Arjan El Fassed wil de uitkomst van de onderhandelingen over de decentralisatie van het natuurbeleid afwachten voordat hij zich definitief uitspreekt. Wel gaf hij aan de overwegingen van Thieme te delen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.