Home

Nieuws 182 x bekeken

'Supermarkten stunten met versproducten'

Den Haag - Supermarkten stunten in toenemende mate met versproducten. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerde analyse van het bedrijf Pcndata, dat alle folderpromoties van supermarkten in de Benelux registreert.

Het aantal folderacties met versproducten steeg de afgelopen 2 jaar met 15 procent. Vooral broodproducten, aardappelen, groente en fruit werden in toenemende mate afgeprijsd. De Nederlandse supermarkten presenteerden dit jaar gezamenlijk ruim 40.000 versaanbiedingen in de folders. Dat is 5 procent meer dan in 2010 en liefst 15 procent meer dan in 2009.

"Het aantal promoties met versproducten stijgt. Bovendien zijn de kortingen fors te noemen. Zo zien we in de cijfers steeds meer versaanbiedingen waarbij het accent ligt op het volume. De klant krijgt hierbij bijvoorbeeld het tweede product voor de halve prijs", aldus directeur Ruben Boas van Pcndata.

Of registreer je om te kunnen reageren.