Home

Nieuws 411 x bekeken

Sterke tweede bloei bij Nerine

Lisse - Dat Nerine een sterke bloeier is, is bekend. Nieuw is dat ook de tweede bloei van dit product ijzersterk blijkt, zoals de Maatschap Veredeling Nerine (NVM) deze week aantoont in de keuringszaal in Lisse.

NVM showt in dit verband de cerise-kleurige Nerine bowdenii zaailing en een spierwitte zaailing die er eveneens erg goed bij staat.

In de zaal ook nog een pot met de Hyacinthus ‘Atlantic’ van de gelijknamige kwekersvereniging als snijbloem. Perfect van kwaliteit en een harde, blauwe, bloem. Door de vereniging ‘Blue Pearl’ wordt een pot met hyacinten van dezelfde naam getoond. Ook hier is sprake van een prachtige nagelvorming, bloei tot in de kop en harde nagels.

Peter C. Nijssen zette als bijzonderheid het voluit bloeiende resultaat van een kruising van Anemone x lipsiensis in de keuringszaal, een product met mooie kleine lichtgroene bloempjes. Deze kruising gedijt buiten in de tuin in de (half)schaduw, is geschikt voor verwildering en bloeit onder normale omstandigheden in maart/april.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.