Home

Nieuws 448 x bekeken

Sterke hyacinten voor een lange bloei

Lisse – Hyacinten van goede kwaliteit zijn goed voor een lange bloeiperiode, zoals deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse is te zien.

Het Hobaho Hyacintenteam zette een ijzersterke presentatie in de zaal in de vorm van hyacinten uit de Pearls Passion lijn. Stuk voor stuk nakomelingen van de meer dan tachtig jaar oude Hyacinthus ‘Pink Pearl’ die nog altijd zeer succesvol is vanwege de hoge kwaliteit. En die goede eigenschappen gelden ook voor de witte H. ‘White Pearl’, waarvan overigens niet alle bloemen op de pot even massief oogden, de paarse H. ‘PurpleSensation’ en de donkerblauwe H. ‘Blue Pearl’.

Markglory maakt deze week de presentatie van de groeistadia van de hyacint ‘Red Glory’ compleet. De ontwikkeling van het product over een periode van vier weken is aanschouwelijk gemaakt en laat een goed eindresultaat zien van deze vrij nieuwe rode hyacint.

C.G. van den Berg showt een pot met de prachtige blauwe Hyacinthusmultiflora ‘Anastasia’ en Jan Hogervorst toont een prachtig blauwe en zeer stevige H. ‘Rembrandt’, alsook en heel mooi roze zaailing; volgens ingewijden een welkome aanwinst.

Narcissen zijn er deze week van J.S. Pennings, die Narcissus bulbocodium in een kerststuk verwerkte, en van C.S. Weijers en Zn. die een uitgebreide presentatie verzorgde van de welriekende tazetta narcissen ‘Ariel’, ‘Ziva’, ‘inbal’ en Nir’. Kwekerij De Schüllhorn showt een goede pot met Narcissus bulbocodium ‘Julia Jane’ en Th. J.de Groot ten slotte zette een aantal variëteiten van Galanthuselweisii op de keuringstafel, waaronder het flink uit de kluiten gewassen Sneeuwklokje ‘Faringdon Double’.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.