Home

Nieuws 179 x bekeken laatste update:22 mei 2012

Staten eisen opheldering over natuurgebied

Groningen – De PvdA-fractie in de Provinciale Staten van Groningen wil opheldering van het provinciebestuur over vermeende subsidies die oud-gedeputeerde Henk Bleker, nu staatssecretaris van landbouw, zou hebben verstrekt voor de aanleg van het natuurgebied Reiderwolde. Dat meldde de partij donderdag.

Bleker heeft Reiderwolde eerder aangeprezen als bewijs dat een natuurgebied zonder al te veel bemoeienis van de overheid kan worden aangelegd. De Volkskrant berichtte woensdag dat er met allerlei subsidies in totaal zo’n 10 miljoen euro in is gestoken. Bovendien zou er zijn gerommeld met de waarde van de grond.

De PvdA wil van GS van Groningen weten wat er is gebeurd rond het voorbeeld-natuurgebied van Bleker. Volgens de fractie is bij Provinciale Staten altijd de indruk gewekt dat de subsidies waren toegekend aan een grotere groep landbouwers, terwijl de Volkskrant berichtte dat slechts twee agrariërs geld hebben gekregen.

Bleker zei woensdag dat hij niets heeft te verbergen en dat alles volgens de regels van destijds is verlopen. De Tweede Kamer wil schriftelijke uitleg van de staatssecretaris.

Of registreer je om te kunnen reageren.