Home

Nieuws 425 x bekeken 1 reactie

Smithfield doet voerligboxen in de ban

Smithfield – Het Amerikaanse bedrijf Smithfield Foods, de grootse producent van varkensvlees ter wereld, gaat het gebruik van voerligboxen vanaf 2017 uitbannen.

Smithfield gaf twee jaar geleden al aan om volledig over te gaan op groepshuisvesting, maar deze toezegging werd daarna in de koelkast gezet als gevolg van de economische crisis. Smithfield werd hiervoor fel bekritiseerd, voornamelijk door dierenwelzijnsorganisaties.

De directeur van Smithfield, Larry Pope, heeft nu aangegeven de plannen concreet te maken en het gebruik van kraamstallen vanaf 2017 te verbieden. Op dit moment zijn minder dan een derde van de zeugen op de bedrijven die aan Smithfield leveren gehuisvest in groepshuisvesting.

Eén reactie

  • no-profile-image

    weet agd het verschil tussen zeugenboxen en kraamstallen

Of registreer je om te kunnen reageren.