Home

Nieuws

Sceptische reacties op plannen Vlaamse deelregering

Brussel – De Vlaamse varkenshouderijorganisaties reageren tamelijk sceptisch op de plannen van de Vlaamse deelregering om de varkenshouderij te ondersteunen.

Het positiefst is nog de Boerenbond. De organisatie is blij dat de regering geld steekt in een proefcentrum voor de varkenshouderij en in het Varkensloket. Ook is de bond positief over de ondersteuning van de Piétrainfokkerij. Boerenbond betreurt het dat de premier Kris Peeters niet rechtstreeks in kan grijpen in de prijsvorming van varkensvlees.

Ook de vereniging van Varkenshouders (Veva) en het Algemeen BoerenSyndicaat (ABS) zijn kritisch. Volgens de Veva had de regering de varkenshouderij veel meer rechtstreeks moeten ondersteunen. Diezelfde kritiek heeft ook het ABS. Het ABS erkent dat de acties van de Vlaamse deelregering op lange termijn effect zullen hebben voor de varkenshouderij. Op de korte termijn is echter ondersteuning nodig. ”Anders zijn er straks geen varkenshouders meer over.”

Lees ook: Vlaanderen steunt varkenssector met actieplan

Of registreer je om te kunnen reageren.