Home

Nieuws 189 x bekeken

Samenwerking Greenery en Fresq

Naaldwijk – Telersverenigingen The Greenery en Fresq willen samen klasse drie tomaten en paprika verwerken tot sap. Daarvoor is maandag een intentie-overeenkomst getekend tussen deze partijen, gemeente Westland en verwerker Provalor.

The Greenery en Provalor werkten al langer aan zo’n techniek voor Greenery-telers, maar Fresq heeft zich daarbij nu aangesloten. De partijen gaan hiervoor de komende maanden onderzoek doen. Gemikt wordt op een verwerkingsinstallatie in het Westland. Bij de oorspronkelijke plannen werd ook rekening gehouden met capaciteit om bij overproductie ook betere partijen te verwerken tot sap.

Volgens berichten in de media willen de partijen in vier jaar tijd de verwerking van tomaten tot tomatensap opbouwen naar 6,6 miljoen kilo tomaten per jaar. Voor paprika wil men het aantal kilogram paprika’s per jaar in vier jaar opbouwen naar 1,6 miljoen kilogram per jaar. De partijen konden dat vandaag nog niet bevestigen.

De samenwerking is opvallend na de overstap van tachtig telers van Coforta naar Fresq. Dat staat verdere samenwerking dus niet in de weg.

Bij de partijen is ook gemeente Westland aangesloten. De gemeente ziet het als eerste stap in het beleid om tot innovatie te komen (bio based). Westland wil daarmee duurzamer telen promoten en nieuwe toepassingen van stoffen uit planten stimuleren.

Of registreer je om te kunnen reageren.