Home

Nieuws 208 x bekeken

Sabine Laruelle blijft landbouwminister België

Brussel - Sabine Laruelle blijft minister van landbouw in België. Na 540 dagen van onderhandelen is maandagavond in België een nieuwe regering gevormd met Elio Di Rupo als premier.

Sabine Laruelle legt dinsdag samen met de andere bewindslieden de eed af. Di Rupo is maandag benoemd als premier.

Laruelle heeft naast landbouw ook de middenstand in haar portefeuille. Minister van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Europese Zaken wordt Didier Reynders; minister van Financiën en Duurzame Ontwikkeling wordt Steven Vanackere; Johan van de Lanotte krijgt Economie, Consumentenzaken en Noordzee; Vincent van Quickenborne gaat over pensioenen.

Anderen in de ministersploeg zijn Joelle Milquet (Binnenlandse Zaken); Laurette Onkelinx (Sociale Zaken en Volksgezondheid); Pieter De Crem (defensie); Paul Magnette (Overheidsbedrijven, Wetenschapsbeleid en Ontwikkelingssamenwerking; Annemie Turtelboom (Justitie); Olivier Chastel (Begroting en Administratieve vereenvoudiging) en Monica De Coninck (Werk).

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.