Home

Nieuws 261 x bekeken

Rijk Zwaan presenteert auberginerassen voor Afrikaanse markt

Dar es Salaam – Zaadbedrijf Rijk Zwaan presenteert in Tanzania de eerste auberginerassen die speciaal voor de Afrikaanse markt zijn ontwikkeld.

De ontwikkeling van groenterassen voor Afrika is gezien de kleine omvang van de Afrikaanse markt bijzonder, aldus de Alliance for a Green Revolution in Africa (Agra), die heeft verklaard met Rijk Zwaan te willen samenwerken.

Agra is een initiatief van de Ghanees Kofi Annan, die van 1997 tot en met 2006 secretaris-generaal was van de Verenigde Naties. Agra wil de voedingssector in Afrika helpen ontwikkelen. De organisatie probeert actief internationale veredelaars te motiveren ook voor het armste continent rassen te veredelen.

De nieuw ontwikkelde hybride rassen leveren volgens Rijk Zwaan een hogere productie en betere ziekteresistentie dan de huidige dominante rassen in tropisch Afrika. Rijk Zwaan werkt in Afrika samen met East West Seeds. De organisatie begeleidt demovelden in Tanzania met demonstraties van teelttechnieken.

Of registreer je om te kunnen reageren.