Home

Nieuws 10 reacties

PvdD zegt vertrouwen op in Bleker

Den Haag – De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft woensdag een motie van wantrouwen ingediend tegen staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw en Natuur).

Kamerlid Marianne Thieme maakt zo haar onvrede duidelijk over de aanpak van Bleker, die fors bezuinigt op natuur. Volgens de PvdD heeft Bleker het overleg met provinciebesturen en natuurorganisaties op scherp gezet en negeert hij herhaalde waarschuwingen van wetenschappers en adviseurs van de regering, dat zijn beleid leidt tot verslechtering van de natuur. Zijn beleid gaat volgens haar in tegen gemaakte internationale afspraken.
Thieme typeert Blekers aanpak als ”broddelwerk als politieke strategie”. Ze voelt zich gesteund door kritische uitspraken van de oud-ministers Ed Nijpels (VVD) en Cees Veerman (CDA), die stelden dat Bleker ’onwaarheden spreekt’ (Nijpels) en zich schuldig maakt aan ’boerenbedrog’ (Veerman). En ze wijst erop dat in Groningen inmiddels de uitdrukking ”even een Blekertje doen” is geïntroduceerd om aan te geven dat er ”een u-bocht” moet worden gemaakt.

De Kamer stemt later woensdag over deze motie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  De wetenschappers en adviseurs van de regering kun je helemaal niet vertrouwen In het verleden is er veel verzonnen - onwaarheden verteld Henk Bleker ik weet zeker dat er heel veel mensen achter je beleid staan. Hou U rug recht . Er moet echt minder geld naar natuur.
  ZORG VOEDSEL ONDERWIJS is het belangrijkst. De natuur redt zich wel.

  Goede landbouw grond onder water zetten Wie bedenkt zoiets belachelijks!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  bezuinigen weg met de pvdd

 • no-profile-image

  Er is geen goed woord te vinden voor die Thieme en ben ook blij dat ze dan ook vaak niks voorelkaar krijgt , ze zou liever mensen dood laten gaan dan de dieren in de natuur. Over natuur gesproken ,in de Oostvaardersplassen gaan dagelijks paarden, koeien en herten dood omdat zij ze niet genoeg te vreten geeft, (SCHANDELIJK) Als een boer zo met zijn vee omgaat word er door de zelfde overheid of dierenbescherming ingegrepen, en komt dat uitgebreid in de media.
  Nu gaat zij liggen zijken over bezuinigingen op natuur, ze moest de ogen uit de kop schamen in een tijd van ernstige bezuiniggingen, Beertje je hebt het goed gezien ,besteed het geld aan de zorg ,voedsel en onderwijs.

 • no-profile-image

  Hij kijkt steeds Bleker.

  Niet alleen de pvdd wantrouwt die Groningse niksnut, de hele politiek en alle natuurorganisaties walgen van dit stuk verdriet. Mister Cirkelzaag werd hij hier ergens genoemd. Dat hij die zaag maar in zichzelf zet. Meest onbetrouwbare politicus sinds jaren.

 • no-profile-image

  O ja???? De politiek steunt haar anders niet!!!!Ze staat gewoon alleen.
  En die natuurclubjes , ja dat zijn net kleine kinderen ,als ze het snoepje niet krijgen gaan ze janken.
  Dat betekent dat ze vroeger te veel snoepjes hebben gekregen.

 • no-profile-image

  De p;olitiek steunde haar wel. In de 2e kamer wordt de politiek gemaakt. Nikszeggende draaiers zijn het. Ik heb wederom het juiste tableau, want die liggende is een jagend senaatslid. Goeie, of niet??? Een geweldig doublet.

 • no-profile-image

  De wetenschappers en adviseurs van de regering kun je helemaal niet vertrouwen In het verleden is er veel verzonnen. De jacht verzint nog meer.

 • no-profile-image

  Ja Slim: jij hebt ook in het verleden te veel snoepjes gehad,daarom te veel gejank nu.

 • no-profile-image

  de kerstman

  De wetenschappers en adviseurs van de regering kun je helemaal niet vertrouwen In het verleden is er veel verzonnen. De jacht verzint nog meer.

 • theorikyreintjes1

  De politiek verliest alle vertrouwen van het klein beetje wat er nog is! Er wordt niets anders gedaan dan met met veel geld de voedsel voorziening kapot maken. Het gaat allemaal over de ruggen van boer en tuinder. Bleker probeerd de zaken nog de goede kanten in te draaien aan wat de voorgangers verkwanseld hebben. Het is dramatisch wat er zich afspeeld !! De boeren en tuinders moeten de samenleving voor voeden en dit mag niets kosten! En die samenleving wil dan ook nog precies voorschrijven op welke wijze het geproduceerd moet worden. Wie is er nog zo gek om dit nog te doen?

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.