Home

Nieuws 2 reacties

’Productiebegrenzing remt ondernemerschap’

Den Haag – Een pure productiebegrenzing haalt niet het maximale potentieel uit het ondernemerschap binnen de agrarische sector. Daarom wil het kabinet de productiebeperking van dierrechten vervangen door de alternatieve systematiek via verplichte mestverwerking.

Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Henk Bleker van landbouw aan de Tweede Kamer. De Tweede Kamer vroeg de staatssecretaris te reageren op het rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving waarin ze concludeert dat er meer nadelen dan voordelen zitten aan het afschaffen van productierechten.
Het kabinet onderkent dat sturing noodzakelijk blijft, maar wil dit doen door de verplichting van verantwoorde mestverwerking. ”Met deze inzet acht het kabinet het mogelijk binnen de milieurandvoorwaarden te komen tot verantwoorde groei”, aldus Bleker.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Een goede ondernemer zoekt de mazen van de wet op. Naar verwachting zal die nieuwe mestwet vol mazen zitten.
    Volop werk dus voor de mazen zoekers.

  • no-profile-image

    Daar hoef je niet eens naar te zoeken, Peerke. Die mazen zijn bij voorbaat al zichtbaar. Intensiveren, intensiveren en nog eens intensiveren is het devies!

Of registreer je om te kunnen reageren.