Home

Nieuws 681 x bekeken

Prijs hyacinten op pot blijft stabiel

Aalsmeer – Op de bloemenveilingen nam de aanvoer van hyacinten op pot vorige week met 12 procent toe tot 3,4 miljoen potten. De gemiddelde prijs bleef stabiel op € 0,66.

Het is een prijsniveau dat ruim vijf cent hoger ligt dan vorig seizoen, terwijl het areaal ook 14 procent is uitgebreid. Toenemende aantallen gecombineerd met stijgende prijzen is iets dat in de pothyacintenbranche al lang niet meer heeft gezien.

De aanvoer van Amaryllis op pot verdubbelde bijna, zowel in vergelijking met vorige week als met vorig jaar. Nu werden op de vestigingen van FloraHolland ruim één miljoen potten aangevoerd en de gemiddelde prijs lag bijna 30 cent lager dan een week eerder. De € 1,35 gemiddeld die werd gerealiseerd is ook ruim 25 cent lager dan vorig jaar.

De weekaanvoer van narcis op pot ligt met ruim 130.000 potjes op vergelijkbaar niveau als vorig jaar en de prijzen liggen met € 0,55 ruim 10 cent lager dan toen. Het was bij een opvallende aanvoerdaling van 13 procent en ook een paar cent minder per pot dan de voorgaande week.

De aanvoer van muscari, krokus en tulp op pot ligt allemaal nog op een relatief laag niveau, namelijk ver beneden de 50.000 potten op alle vestigingen van FloraHolland bij elkaar. De prijzen waren respectievelijk € 0,78; € 0,40 en € 0,82 en alleen bij de muscari beter dan vorig jaar.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.