Home

Nieuws

'Overgangstermijn verrijkte kooi voorkomt 6 miljoen euro schade'

Den Haag – Met het verlengen van de overgangstermijn voor verrijkte kooien van 2017 naar 2021 wordt 6 miljoen euro schade bij pluimveehouders voorkomen.

Dat schrijft het ministerie van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer. In Nederland zijn ongeveer dertig pluimveehouders die werken met een verrijkt kooi-systeem. De bedrijven houden gezamenlijk 1,7 miljoen leghennen.

Oorspronkelijk zou het houderijsysteem, dat eerder werd genoemd als hét alternatief voor kooihuisvesting, per 2017 worden verboden. Na een aangenomen motie van toenmalig Kamerlid Joop Atsma (CDA) is deze overgangstermijn met vier jaar verlengd. Hierdoor krijgen de pluimveehouders meer tijd om de investeringen in het houderijsysteem terug te verdienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.