Home

Nieuws 216 x bekeken

Onderzoekers maken pesticide op basis van plantaardige olie

Tel Aviv – Israëlische onderzoekers van de organisatie voor landbouwonderzoek (ARO) in Beit Dagan hebben een pesticide ontwikkeld op basis van plantaardige oliën.

Dat heeft het Israëlische ministerie van landbouw bekendgemaakt. De pesticide is milieuvriendelijk, aldus de onderzoekers, en kan worden toegepast bij tomaten, paprika en granen. De pesticide kan worden ingezet tegen mijt, bladluis en meeldauw. Het middel is gebaseerd op bakolie dat volgens de onderzoekers circa 70 eurocent per liter kost.

Van welke plant de plantaardige olie afkomstig is, willen de onderzoekers niet bekendmaken. Het betreft een gewas dat commercieel wordt geteeld in de Avara-woestijn, aldus de Israëlische krant Haaretz. ARO staat ook bekend als Volcani Instituut.

Of registreer je om te kunnen reageren.