Home

Nieuws 1264 x bekeken 2 reacties

Omzet Van Rooi Groep gegroeid in 2010

Lieshout – De Van Rooi Lieshout Holding (holding maatschappij van Van Rooi Meat) heeft in 2010 een netto-omzet geboekt van 329,7 miljoen euro. Dat is 9,1 procent meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de stukken die het bedrijf heeft gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

De Van Rooigroep behaalde een bedrijfsresultaat van 6,07 miljoen euro, tegen 8,5 miljoen euro een jaar eerder. Vooral de post uitbestede arbeid pakte hoger uit. Volgens topman Marc van Rooi heeft dat te maken met de gestegen retailafzet. Na aftrek van belastingen bleef een resultaat over van 4,6 miljoen euro, tegen 6,0 miljoen euro een jaar eerder.

De binnenlandse omzet van Van Rooi groeide van 120,7 miljoen in 2009 naar 169,6 miljoen in 2010 (+40 procent). Volgens Marc van Rooi is vooral de retailafzet in Nederland sterk gestegen. De omzet geboekt in EU-landen daalde van 164,5 miljoen naar 142,7 miljoen euro (-13 procent). In de niet-EU landen van Europa boekte Van Rooi flinke omzetwinst: van 6,3 miljoen naar 13,5 miljoen, nagenoeg een verdubbeling. Buiten de EU halveerde de omzet ruim van 12,5 miljoen naar 5,5 miljoen euro.

Onder de M & A van Rooi Lieshout holding vallen de vleesbedrijven van Van Rooi. Dat zijn Van Rooi Meat BV, Van Rooi Meat Products BV, Van Pelt Meat Group BV, Van Pelt Middelburg BV, Pro Viande BV, Farm Kip BV en Van Pelt Retail BV. Verder valt onder de holding Veehandel M.A. van Rooi BV en Van Rooi Vastgoed BV.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Meer omzet, winst daalt. Gezonde situatie, maar niet echt. Als dat zo door gaat, is Van Rooi snel uitgekakt. Wil Van Rooi dit soms wegmoffelen en het boerenvertrouwen winnen door in de week dat dit bekend wordt de prijs te verhogen?

  • no-profile-image

    Meer omzet, winst daalt. Gezonde situatie, maar niet echt. Als dat zo door gaat, is Van Rooi snel uitgekakt. Wil Van Rooi dit soms wegmoffelen en het boerenvertrouwen winnen door in de week dat dit bekend wordt de prijs te verhogen?

Of registreer je om te kunnen reageren.