Home

Nieuws 1 reactie

Nu vier provincies tegen natuurakkoord met Bleker

Den Haag – Ook Friesland en Drenthe verwerpen het natuurakkoord met staatssecretaris Henk Bleker (landbouw).

Het aantal tegenstemmers komt daarmee op vier, nadat eerder al Noord-Brabant en Groningen het licht op rood hadden gezet. Hoewel het debat in de Drentse Provinciale Staten vandaag bij het sluiten van deze krant nog niet was afgerond, bestond er wel al duidelijkheid over de stemverhoudingen.

Mogelijk komt er later nog een vijfde dissident bij, want ook in Flevoland is de kritiek op de decentralisatie van het natuurbeleid groot. Die provincie wil echter eerst bezien of er met behulp van een bemiddelaar een compromis kan worden bereikt.

Elf van de twaalf provincies hebben zich nu uitgesproken over het akkoord dat Bleker en het Interprovinciaal Overleg in september sloten. Als gevolg van de onverwacht grote tegenstand is het vervolg van het decentralisatieproces hoogst onzeker. Veel projecten in het buitengebied liggen nu al ruim een jaar stil.

De staatssecretaris heeft aangegeven de afspraken met de ja-stemmers te willen nakomen. Of dat mogelijk is, moet nog blijken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bleker houd je rug recht we moeten flink bezuinigen het is crisis, anders worden we het griekenland van noord west europa .Ik denk trouwens dat henk zich niet zo vlug laat sjanteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.