Home

Nieuws 218 x bekeken

Noord-Brabant en Zeeland geen Floriade-kandidaat

Aalsmeer – De provincie Zeeland heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de Floriade 2022. De provincie hikt aan tegen de hoge kosten van de plannen die ze samen met buurprovincie Noord-Brabant had, meldt de krant PZC.

Daarmee wordt een streep gehaald door de Floriade in Zuidwest-Nederland en zijn er nog vier serieuze kandidaten.

De Floriade-plannen draaiden om de Auvergnepolder bij Halsteren, maar dat leidt niet tot genoeg opbrengsten voor de provincie Zeeland.

Volgens de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) kunnen kandidaten voor de Floriade in 2022 zich toch vannacht melden. Morgen maakt de NTR  de kandidaten bekend. Vorige week zei de NTR nog vijf kandidaten te verwachten. Dat zijn er nu nog vier, maar mogelijk meer door partijen die zich niet kenbaar hebben gemaakt. Bekend is dat er serieuze interesse is uit Almere, Noord-Holland, Rivierenland en Boskoop.

Of registreer je om te kunnen reageren.