Home

Nieuws 442 x bekeken

Nominaties voor afleidingsmateriaal voor varkens

Lelystad – De inzendingen Knabbelpaal en hooimand, Uitloop met stro, Borstel voor zeugen en touw op rol, Sproot en Sorti, zijn genomineerd in de prijsvraag afleidingsmateriaal voor varkens.

Die is uitgeschreven door Wageningen UR Livestock Research op initiatief van biologische varkenshouders. Deze inzendingen ziet de jury als belangrijkste bijdragen aan beter hokverrijking voor varkens. De afgelopen weken konden varkenshouders hun ideeën voor hokverrijkingsmateriaal inzenden.

Varkenshouders en andere belangstellenden kunnen nu hun stem uitbrengen op het beste idee. Dat kan tot 16 december, waarna de winnaars bekend gemaakt zullen worden op 20 december. De jury bestaat uit biologische en gangbare varkenshouders, Dierenbescherming, bedrijfsleven en onderzoekers uit binnen- en buitenland.

Of registreer je om te kunnen reageren.