Home

Nieuws 415 x bekeken

Nieuwe werkzame stof toegelaten in aardappelteelt

Wageningen – Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB) heeft het middel Canvas een toelating gegeven.

Canvas heeft als werkzame stof amisulbrom. Het is voor het eerst dat deze stof een toelating krijgt in Nederland, meldt het CTGB. Canvas mag alleen worden gebruikt als schimmelbestrijdingsmiddel in de teelt van pootaardappelen, consumptieaardappelen en zetmeelaardappelen. Het middel mag alleen door professionele aardappeltelers worden gebruikt.

Het CTGB heeft ook het middel Legacy 500 SC toegelaten, met als werkzame stof diflufenican. Het middel mag worden gebruikt als onkruidbestrijdingsmiddel in de teelt van winter- en zomertarwe, winter- en zomergerst, haver, rogge, triticale en spelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.