Home

Nieuws

Nieuwe subsidie voor aanschaf gps en verwijdering asbest

Den Haag – Er komen twee nieuwe subsidies voor boeren, namelijk voor aanschaf van landbouwapparatuur met gps en investeringen in het verduurzamen van opslagplaatsen voor plantaardige producten.

Dit maakte Dienst Regelingen (DR) bekend. Beide subsidies zijn nog wel onder voorbehoud van publicatie in de Staatscourant.

DR heeft op zijn site de subsidies voor de eerste helft van 2012 bekendgemaakt. Naast de bekende subsidies, zoals Integraal duurzame stallen en houderijsystemen en Marktintroductie energie-innovaties, zijn er twee nieuwe subsidies.

Bij Investeringen in landbouwapparatuur met gps gaat het om een subsidie voor akkerbouwers die gps-techniek willen toepassen op hun landbouwwerktuig. Deze subsidie staat gepland om open te gaan van 1 tot en met 31 januari 2012. Aanvragen kan straks via ‘Mijn dossier’ van het DR-Loket.

Bij Investeringen in het verduurzamen van opslagplaatsen gaat het om subsidie voor asbestverwijdering, klimaatbeheersing en isolatie. Het gaat om opslag van plantaardige producten in de glastuinbouw, landbouw en fruitsector. Deze subsidie staat ook gepland om open te gaan van 1 januari tot en met 31 januari 2012. Aanvragen gaat eveneens via ‘Mijn dossier’.

In de loop van volgende week is meer informatie over de voorwaarden van deze twee nieuwe subsidieregelingen te vinden op de site van DR.

Of registreer je om te kunnen reageren.