Home

Nieuws

Nieuwe Duitse prijsvraag voor ’glazen stallen’

Berlijn – Het Duitse landbouwministerie schrijft een nieuwe prijsvraag uit voor het ontwerpen van ’glazen’ stallen, dat wil zeggen stallen met faciliteiten voor belangstellende kijkers.

”De landbouw moet zich opener opstellen en versterkt het contact met de consumenten zoeken,” licht bewindsvrouw Ilse Aigner het nieuwe prijsvraagínitiatief toe. Dit moet ideeën opleveren op basis waarvan consumenten simpel de gang van zaken in de moderne veehouderij kunnen bekijken zonder dat daardoor problemen ontstaan voor het te bezichtigen bedrijf.

Deelname staat open voor boeren in zowel de melkvee- als varkens- en pluimveehouderij. De winnende inzendingen worden volgend jaar november op de EuroTier 2012 in Hannover bekendgemaakt. Het prijzengeld bedraagt in totaal 15.000 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.