Home

Nieuws 260 x bekeken 1 reactie

New Yorkse boeren mogen mest uitrijden in de winter

New York – Een groep boeren in de staat New York mag dierlijke mest blijven uitrijden in de winter.

De boeren hadden samen met de Amerikaanse boerenbelangenorganisatie een rechtszaak aangespannen tegen het Amerikaanse ministerie van Landbouw dat het uitrijden van mest op bevroren grond in de winter wilde verbieden. De boeren kregen gelijk.

Volgens de boeren zijn de weersomstandigheden in elke staat en elk jaar anders en kan mest uitrijden in de winter geen kwaad als het op begroeid, vlak land gebeurt. Het ministerie ziet nu af van nationale regelgeving en laat dit onderwerp ter beoordeling aan de verschillende staten. De boeren zijn blij dat ze niet hoeven te investeren in dure mestopslagplaatsen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Daar werkt de rechterlijke macht dus nog wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.