Home

Nieuws

Natuurmonumenten: 130 kilometer niet ten koste van landbouw

's Graveland - De milieugevolgen van de verhoging van de maximum snelheid mogen niet ten koste gaan van de milieuruimte voor de landbouw.

Dat zegt Natuurmonumenten in een reactie op het voorgestelde stikstofbeleid - de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) - van staatssecretaris Henk Bleker.

De op een na grootste natuurorganisatie van Nederland zegt in beginsel positief te staan tegenover het voorgestelde stikstofbeleid. "We vragen ons echter ten stelligste af wat de bedoeling is van de staatssecretaris als hij zegt dat eventuele kosten die gepaard gaan met snelheidsverhoging uit de ontwikkelingsruimte van de PAS worden gehaald. Het budget van de PAS is nu juist bedoeld voor boeren en natuurbeheerders."

Natuurmonumenten ziet dat binnen de PAS nog steeds een financieel gat is voor de hydrologische maatregelen rond natuurgebieden. Dat is volgens Natuurmonumenten ook in het natuurakkoord met de provincies onvoldoende afgedekt.

Of registreer je om te kunnen reageren.