Home

Nieuws

NMA akkoord met fusie Agruniek en Rijnvallei

Den Haag – De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) gaat akkoord met de fusie van de mengvoercoöperaties Rijnvallei en Agruniek.

Het fusiebedrijf AgruniekRijnvallei gaat per 1 januari 2012 van start. De leden van de coöperaties gingen al op 14 september akkoord. De gezamenlijke voeromzet van de bedrijven bedraagt ruim 600.000 ton.

Hoewel de partijen spreken over een fusie, lijkt Rijnvallei in de praktijk de overnemende partij. Rijnvallei is een stuk groter dan Agruniek. De geldomzet van Rijnvallei bedroeg in 2010 circa 225 miljoen euro terwijl Agruniek 47 miljoen euro omzette.

Het fusiebedrijf zal worden bestuurd vanuit het huidige Rijnvallei-hoofdkantoor in Wageningen. De algemeen directeur wordt Rijnvallei-directeur Martin Grift en de voorzitter wordt Johan Huitink, de huidige voorzitter van Rijnvallei. Het nieuwe bedrijf accepteert in de traditie van Agruniek alleen actieve leden.

Of registreer je om te kunnen reageren.