Home

Nieuws

NAJK wil productschappen behouden

Utrecht – Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) heeft de Tweede Kamer opgeroepen om de productschappen te behouden.

Het NAJK is een groot voorstander van een verdere ontwikkeling van de productschappen. Een goede verbinding met de telers en producenten acht de jongerenorganisatie essentieel om als brug tussen bedrijfsleven en Nederlandse en Europese overheden te kunnen blijven functioneren.

Bovendien vindt NAJK het opmerkelijk dat Nederland overweegt de productschappen af te schaffen, terwijl de Europese Unie juist een voorbeeldfunctie in deze organisaties ziet. In Brussel wordt zelfs gesproken over een onafhankelijk instituut dat al erg veel weg heeft van de productschappen.

Het NAJK beaamt dat in deze tijd van bezuinigingen en nieuwe marktontwikkelingen gekeken moet worden naar de positie van de productschappen. Echter, de leden van de agrarische jongerenvereniging vinden dat een productschap de sector en de producten op een andere manier op de kaart kan zetten dan een coöperatie, bedrijf of belangenorganisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.