Home

Nieuws 210 x bekeken

Museum zoekt bollendichters

Lisse – Het museum De Zwarte Tulp is op zoek naar poëzie waarin de bolbloem van voorjaarsbloeiende gewassen centraal staat. Er kan daarbij gedacht worden aan tulp, narcis en hyacint, maar ook aan krokus, anemoon, muscari en sneeuwklokje.

Er bestaan in de literatuur vele gedichten die aan een of meerdere van die bolbloemen gewijd zijn. Het zijn ook zeker niet de minste dichters die de bolbloemen bezongen hebben. Tijdens de eerstkomende nieuwe tentoonstelling in het museum, die begin dit voorjaar geopend zal worden, zal een bloemlezing van deze werken te bewonderen zijn.

De presentatiecommissie van Museum de Zwarte Tulp wil ook amateurdichters in de gelegenheid stellen hun werk in te zenden. Zij worden daarom opgeroepen zich door de bloemenmuze te laten inspireren en pen en papier te pakken en een gedicht te maken over één of meerdere van de vele bolbloemen. De beste inzendingen zullen een plekje krijgen in de tentoonstelling.

Deelnemers kunnen hun gedicht inzenden tot eind januari 2012. Dat kan per post aan Museum de Zwarte Tulp, Grachtweg 2A, 2161 HN Lisse. Uiteraard moet bij de inzending naam en adres worden vermeld, plus telefoonnummer en op de envelop vermelden Bolbloem en Poëzie. Er mogen meerdere gedichten per deelnemer/deelneemster worden ingezonden.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.