Home

Nieuws

Milieuvergunning Noblesse Proteïns blijft

Wijster – De milieuvergunning die de provincie Drenthe in 2010 aan pluimvee-slachtafvalverwerker Noblesse Proteïns heeft afgegeven, blijft ongewijzigd in stand.

Dat heeft de Raad van State bepaald in het beroep dat concurrent Sonac en een aantal omwonenden hebben indienden. Het bedrijf is begin deze week opgestart.

Zes pluimveeslachterijen, waaronder Plukon en Storteboom, maakten eind 2009 een plan voor het opstarten van een fabriek voor het verwerken van slachtafval. Zij brengen dat afval tot nu toe naar Sonac, een dochteronderneming van Vion in het Friese Burgum. Zij vroegen een vergunning aan en kregen die vorig jaar.

Volgens Sonac voldoen de bedrijfsinstallaties van Noblesse Proteïns niet aan de milieu-eisen. De Raad van State is het daar niet mee eens, ondanks enkele verkeerde procedurele zaken. De milieuvergunning voor Noblesse Proteïns is daarmee in werking getreden, waardoor het bedrijf begin deze week kon proefdraaien.

Of registreer je om te kunnen reageren.