Home

Nieuws 529 x bekeken

'Mijn advocaat staat klaar'

Varsseveld – Het blijft nog even spannend voor de slagers van Islamitische slachterij Mevlana in Varsseveld. ”We wachten af wat de Eerste Kamer aanstaande dinsdag besluit”, aldus een woordvoerder van de slachterij.

Het bedrijf slacht gemiddeld vijf koeien per week op rituele wijze. Vanzelf hopen de Islamitische slagers dat zij hun manier van werken kunnen voortzetten. En daarmee hun bedrijf.

”Mocht het verbod er komen, dan zijn we klaar om een rechtzaak aan te spannen. We hebben al een advocaat in de arm genomen.” Mevlana benadrukt dat zij al zo pijnloos mogelijk te werk gaan. De koe wordt in een kantelbox geplaatst en met een zo scherp mogelijk mes aangesneden. ”Ons geloof schrijft voor dat een dier voor de slacht zo min mogelijk mag lijden. Daar hebben we geen extra regels voor nodig.”

Of registreer je om te kunnen reageren.