Home

Nieuws 240 x bekeken

Mestvergister gepland in Frieze Hiaure

Hiaure – De familie Lawerman uit Hiaure kan naar verwachting binnenkort beginnen met de bouw van een mestvergistingsinstallatie.

Het college van B&W wil een gedoogbeschikking afgeven onder de voorwaarden dat er een volledige aanvraag omgevingsvergunning is ingediend. De gemeente Dongeradeel waarbinnen het bedrijf van Lawerman valt zal tijdens de eerstvolgende raadsvergadering beslissen of de vergunning wordt verleend. Als die positief is, kan de installatie al wel in gebruik worden genomen, terwijl de verdere procedures – die 26 weken duren – worden doorlopen.

De bedoeling is dat het groene gas van het bedrijf rechtstreeks een aansluiting krijgt op het lokale net van Dokkum. Hiervoor zal nog een gasleiding gerealiseerd moeten worden van zo’n twee tot drie kilometer naar Dokkum.

Of registreer je om te kunnen reageren.