Home

Nieuws

Meer product houdt omzet Frankort & Koning op peil

Venlo – Handelsbedrijf Frankort & Koning verwacht dit jaar 12 procent meer volume om te zetten en zo de geldelijke omzet net iets onder de 300 miljoen euro vast te houden. Dat zegt mede-eigenaar Theo Koning. Dinsdag werd bekend dat Total Produce een belang van 50 procent neemt in het Venlose handelshuis.

Frankort & Koning ziet de groei vooral komen van re-export uit met name overzeese gebieden. Wel had Frankort & Koning last van de Ehec-affaire. Koning: ”De catastrofale prijsontwikkeling van het Nederlands product in dit seizoen is de belangrijkste aanwijsbare oorzaak van het uitblijven van omzetgroei.”

Het concern voelde de Ehec-klap door de sterke aanwezigheid op de Duitse markt. Frankort & Koning is één van de leidende exportbedrijven op de Duitse markt, maar heeft klanten in Italië, Scandinavië, Baltische Staten en Polen. Frankort & Koning heeft vestigingen in Düsseldorf, Krakau, Barcelona, Maasdijk en Tunbridge Wells.

Volgens Koning draaide het bedrijf behoorlijk. Over de winst kon hij geen mededelingen doen. In 2010 bedroeg de winst van Frankort & Koning 2,7 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.