Home

Nieuws 448 x bekeken

Markglory toont spruithyacint 'Red Glory'

Lisse – Alhoewel de aanvoer hyacinten op pot (spruithyacinten) op de bloemenveilingen een zeer ruim aanbod doet, zijn er toch nog innovatieve ondernemers die het erop wagen en nieuwe producten in de markt zetten.

Zoals de vereniging Markglory, die met trots de vrij nieuwe Hyacinthus ‘Red Glory’ presenteert bij de CNB in Lisse. En dat is dan voor de tweede achtereenvolgende week.

De inzending van vorige week komt langzamerhand meer tot kleur en Markglory is van plan het inzenden van dit product vier weken vol te houden, zodat de diverse stadia van spruit tot bloei goed te beoordelen zijn.

Ook het CNB Hyacinteam toont hyacinten en wel in de vorm van de rode Hyacinthus ‘Scarlet Pearl’. Deze wordt als pothyacint gepresenteerd en is nog niet helemaal ontwikkeld. Maar naar verwachting zal dit wel goed gaan komen, want volgens de kenners heeft deze mutant uit de befaamde hyacint ‘Pink Pearl’ alle goede eigenschappen daarvan in zich.

Cees Breed showt deze week in de keuringszaal een exemplaar van Iris unguicularis ‘Marondera’. Lichtblauw en een prachtig stempel op de bloemlip.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.