Home

Nieuws 241 x bekeken

Maat: advertentie is eens maar nooit weer

Den Haag – LTO Nederland zal niet weer toestaan dat een advertentie in het ledenblad wordt geplaatst waarin een landbouwproduct nadrukkelijk wordt geassocieerd met criminele activiteiten.

Dat zegt voorzitter Albert Jan Maat.

Maat zegt ’not amused’ te zijn over een advertentie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waarin Hollandse asperges worden aangeprezen ‘met een romige crème van moderne slavernij’. De advertentie doet geen recht aan de sector, vindt Maat.

”Dat zo’n advertentie in andere bladen komt, is misplaatst en aanstootgevend, maar dat onze leden deze in hun eigen blad tegenkomen, is erg. Dit is eens maar nooit meer. We hebben daar intern een hartig woordje over gesproken. Het zal niet weer gebeuren.”

Maat zegt dat hij niet begrijpt dat het ministerie geld heeft voor dit soort campagnes. ”Terwijl minister Kamp nog geen werkloze van de bank gekregen heeft om in de land- en tuinbouw te gaan werken. Laat hij daar zijn geld in steken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.