Home

Nieuws 503 x bekeken

Lidl haalt kwarteleitjes uit schappen

Huizen - Supermarktketen Lidl haalt kwarteleieren uit de schappen in Nederland na klachten van Wakker Dier dat ze afkomstig uit legbatterijen. Dat heeft een woordvoerster van het bedrijf donderdag gezegd.

Volgens haar zullen alle 360 filialen de eitjes schrappen als onderdeel van het speciale kerstassortiment. Om hoeveel eitjes het precies gaat kon ze niet zeggen. Volgens de zegsvrouw wist Lidl niet dat de kwartels in legbatterijen werden gehouden.

Wakker Dier vecht al enige jaren tegen verkoop van eieren uit legbatterijen in supermarkten. In 2004 zegden de bedrijven volgens de actiegroep toe de eieren niet meer te zullen verkopen.

Volgens Wakker Dier houden de supers zich over het algemeen goed aan deze afspraken.

Of registreer je om te kunnen reageren.