Home

Nieuws

Lelies op weg naar goede afsluiting seizoen

Aalsmeer – De verwachting is dat de groep lelies op de bloemenveilingen een mooi omzetverschil met vorig jaar laten zien.

Als de huidige lijn wordt voortgezet wordt waarschijnlijk het beste leliejaar van de afgelopen 15 seizoenen gerealiseerd. Daaraan hebben de succesvolle Leliepromotiecampagne en de aanzienlijke beheersing van het aanbod een belangrijke impuls gegeven. Vorige week lag het aanbod lelies bij de vestigingen van FloraHolland bijna 4 procent lager dan een week eerder. Die tempering in aanvoer werd veroorzaakt door alle hoofdgroepen met uitzondering van de Longiflorums, waarvan 5 procent meer stuks dan de eerdere week werden aangevoerd. Vrijwel alle lelies bleven op gemiddeld € 0,52 per steel, hetgeen even veel is als een week eerder.

In vergelijking met vorig jaar werden nu ruim 4 procent minder lelies aangevoerd, maar met zeer grote verschillen tussen de hoofdgroepen. Ruim 30 procent minder Aziaten en 10 procent minder Longiflorums tegenover vrijwel hetzelfde aanbod Oriëntals en LA-hybriden. Alle lelies, met uitzondering van de LA's, worden nu een paar cent beter betaald dan vorig jaar.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.