Home

Nieuws

Lelieprijzen beter dan vorig jaar

Aalsmeer – Op de bloemenveilingen zijn vorige week 5 miljoen lelies aangevoerd. Dat is vrijwel hetzelfde als een week eerder, maar 20 procent meer dan vorig jaar.

Met een sterke winter lag de productie toen aanzienlijk lager. De prijzen liggen nu met 45 cent gemiddeld 5 cent beter dan vorig jaar en daarmee is het contrast in positieve zin geduid. Nog scherper is het verschil in de afzetontwikkeling aan te geven met de Oriëntals-vergelijking. Vorig jaar werd hiervan 20 procent minder stuks aangevoerd dan nu en lagen de prijzen desondanks 8 cent lager dan nu het geval is. Vanuit de productie lijkt het tij mee te gaan zitten voor wat betreft de aanvoerbeheersing.

In de afzetmarkt van leliebloemen zit overigens op dit moment geen enkele ruimte voor aanvoergroei want de economieën in de meeste echte lelielanden zijn in mineur.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.