Home

Nieuws 1 reactie

Leden Forfarmers keuren overname goed

Markelo – Leden van de coöperatie Forfarmers stemden vandaag in met de overname van de voeractiviteiten van Nutreco. Met 99,9 procent van de stemmen is het voorstel voor overname aangenomen.

Er kwamen honderd personen af op deze algemene vergadering van aandeelhouders van Forfarmers Group bv in Markelo. De coöperatie telt zo’n 6.000 leden. Voor zover het stemrecht niet wordt opgevraagd, wordt dit uitgeoefend door de Ledenraad van de coöperatie From-Farmers en door de Stichting Administratiekantoor Forfarmers.

De overname is pas definitief na goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteiten en de medezeggenschapsraden.

Forfarmers beschikt over ruim 80 miljoen euro aan liquide middelen. Die zal het bedrijf inzetten bij de overname. In een nieuw kredietarrangement bij de banken willen ze minimaal 160 miljoen euro ruimte hebben voor onder andere toekomstige overnames. De algemene vergadering van aandeelhouders gaf vanmiddag eveneens toestemming voor deze financiering.

Forfarmers betaalt 92,5 miljoen euro voor de Nederlandse, Duitse en Belgische voeractiviteiten van Nutreco. Daar krijgt het 2,1 miljoen ton mengvoerproductie voor en 1,1 miljoen ton omzet in bijproducten. Er ontstaat uiteindelijk een bedrijf met 4,5 miljoen ton mengvoeromzet en 1,5 miljoen ton ruwvoeders en bijproducten. De totale omzet bedraagt bijna 5 miljard euro.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Benso

    Er ontstaat uiteindelijk een bedrijf met 4,5 miljoen ton mengvoeromzet en 1,5 miljoen ton ruwvoeders en bijproducten. De totale omzet bedraagt bijna 5 miljard euro.

    Klopt dit?

Of registreer je om te kunnen reageren.