Home

Nieuws

Landbouwraad moet beslissen over afzet kooiei

Zoetermeer – De Europese Landbouwraad zal volgende week moeten beslissen over de vraag wat te doen met de kooi-eieren die na 1 januari nog op de markt komen.

Daarbij zal ook het idee van de Nederlandse vereniging van eierhandelaren en verwerkers Anevei om de verwerkte kooi-eieren af te zetten in derde landen aan de orde komen. Dat verwacht sectordirecteur Ben Dellaert van het Productschap Pluimvee en Eieren.

Drie weken voor het ingaan van het kooiverbod is nog niet duidelijk hoe de EU om gaat met de eieren uit kooisystemen. De landbouwraad van vorige maand schoof het probleem voor zich uit. Anevei-voorzitter Arend Mijs opperde tijdens de jaarvergadering van zijn organisatie het idee om de verwerkte eieren af te zetten in derde landen, dus buiten de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.