Home

Nieuws

LTO: verkoop glasbedrijven niet tegen bodemprijzen

Bleiswijk – LTO Noord Glaskracht roept banken op geen glastuinbouwbedrijven tegen bodemprijzen te verkopen. Dat stelde voorzitter Nico van Ruiten van LTO Noord Glaskracht woensdag voor de ruim 200 aanwezigen tijdens de jaarlijkse ledenbijeenkomst.

De banken spelen juist nu een cruciale rol spelen binnen de tuinbouw: ”Verkoop geen bedrijven tegen bodemprijzen, blijf innovaties financieren en houd risico-opslagen beperkt en transparant”, stelde Van Ruiten.

Circa 80 procent van de bedrijven schrijft rode cijfers door de Ehec-crisis dit jaar. LTO verwacht enkele tientallen faillissementen. Op 21 december vergadert de Tweede Kamer over de economische situatie in de glastuinbouw. LTO Noord Glaskracht pleit daarom bij de politiek voor een goed werkende kredietgarantieregeling, een effectief pakket gewasbeschermingsmiddelen en het behoud van het rentevoordeel voor Groenlabelkassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.