Home

Nieuws 2 reacties

LTO positief over snelle inzichtelijkheid Schmallenberg

Den Haag – De infrastructuur voor dierziektenbestrijding in Nederland is goed. Dat concludeert voorzitter Nico Verduin van de vakgroep Schapenhouderij van LTO Nederland.

”Het Schmallenberg-virus is nog heel nieuw en toch is er al veel informatie beschikbaar. Je ziet ook dat er snel onderzoek wordt gepleegd en dat de bedrijven waar mogelijk besmettingen zijn snel in beeld zijn”, aldus Verduin.

Hij vindt het ondanks de grote zorgen over het virus geruststellend dat alles snel in beeld is en dat onderzoek snel gestart wordt. De schapenhouder zegt dat dit ook wel past bij Nederland. ”We registreren heel veel en dus kunnen we ook snel onderzoeken of er verbanden zijn tussen de bedrijven waar misvormde lammeren zijn geboren”, geeft Verduin als voorbeeld. ”Een goede Identificatie en Registratie van dieren speelt hier ook een belangrijke rol bij”, aldus Verduin.

Laatste reacties

  • gerjan slingenbergh

    Naast een goed I en R systeem heb je een rechtvaardig en optredende overheid nodig. Die was er met de Q koorts niet.

  • joannes

    LTO kan niet kritisch zijn voor iets waar ze zelf een hoofdrol in speelt. Ze proberen samen met de overheid een gevoel van ¨onder controle¨ te communiceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.