Home

Nieuws 391 x bekeken 2 reacties

LTO noemt kerttoespraak Beatrix indrukwekkend

Den Haag - Indrukwekkend. Dat zegt voorzitter Albert Jan Maat over de kersttoespraak van koningin Beatrix.

De koningin sprak haar zorg uit over de schade die wordt aangebracht aan de natuurlijke omgeving en pleitte voor meer oog voor duurzaamheid. De koningin citeerde de Indiase onafhankelijkheidsstrijder Mahatma Gandhi, die eens zei ‘dat de aarde wel genoeg heeft voor ieders behoefte, maar niet voor ieders begeerte’.

Beatrix sprak haar waardering uit voor kleinschalige initiatieven voor zuiniger gebruik van energie en water. “Ondernemers richten zich meer en meer op verantwoorde productie en houden rekening met de gevolgen voor het klimaat. Veel mensen spannen zich in voor natuurbehoud. Ook voor de verbondenheid tussen landbouw en leefomgeving zetten velen zich enthousiast in”, aldus Beatrix.

Maat zegt aangenaam verrast te zijn dat de koningin in haar toespraak aandacht vraagt voor duurzaamheid en daarbij speciaal de landbouw noemt. “Daarmee geeft ze een positief signaal. Dat kan de sector goed gebruiken, nu het in sommige sectoren economisch zwaar is”, aldus Maat. Hij vindt de toon en de richting die de koningin aangaf goed. “Bij dit verhaal voel ik mij wel thuis.”\

Maat ervaart dat de Majesteit heel betrokken is bij de land- en tuinbouw. “Ze is goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de sector en toont een grote betrokkenheid. Niet alleen in tijden van crisis. Zo vroeg ze ruim een half jaar na de Q-koortscrisis hoe het met de betrokkenen gaat en of we ook begeleiding gaven aan de ondernemers”, vertelt Maat.

Of de toespraak van Beatrix ook effect zal hebben moet blijken. “Ik hoop dat het richting geeft in de stemming in de maatschappelijke discussie”, zegt Maat.

Uit de politiek klinkt kritiek op de kersttoespraak van Beatrix. Hij zou te politiek beladen zijn. Geert Wilders (PVV) twitterde na de toesprak: ‘Mijn hemel, is de Majesteit stiekem lid geworden van Groenlinks?’

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ja boeren, zelfs onze boerenbedrog wil meer natuurtuinen. Die 100.000 ende hectare ingeleverde landbouw zijn nog niet genoeg . VIND ZELFS ONZE BOEREN BEDROG ORGANISATIE .....!!!!!..(Z).L.T.O.. staat te popelen om nog sneller nog meer landbouw terug te geven aan de natuur vrienden.. De MULTINATIONALS zijn pas tevreden als ze, net als RENDAC het alleen recht hebben. in de hele agrarische sector. 80 % hebben ze al. Dan zal Z.L.T.O. /RABO . hun agrarische producten invoeren uit de goedkope lonen landen.
    dan komt ook de ware aard van Z.L.T.O. naar boven . net als bij hun MULTINATIOAL RENDAC zal de prijs opgevoerd worden vele malen boven de werkelijke kost prijs.

  • no-profile-image

    Rustig maar Hamstra, we alle boeren weten dat de (z) lto kut is voor boeren !!!!!!!!!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.