Home

Nieuws 229 x bekeken

Kwaliteitssystemen antibioticacontrole rundersector erkend

Zoetermeer – Het Productschap Vee en Vlees (PVV) heeft de kwaliteitssystemen IKB- rund en Q-rund voorlopig erkend.

Beide systemen zijn vooral gericht op de vleesveehouderij. Vleesveehouders kunnen door deelname aan één van de kwaliteitssystemen voldoen aan de controle- en registratieverplichtingen in verband met de verantwoording van het antibioticagebruik in de sector. Aanmelding voor de systemen kan via internet.

Rundveehouders met vijf of meer runderen zijn verplicht hun antibioticaverbruik centraal te registreren in Medirund. Verder moeten ze een bedrijfsbehandelplan en een bedrijfsgezondheidsplan hebben en zich hierop laten controleren (minimaal 1 keer per jaar).

Veehouders die zich niet aan willen sluiten bij IKB- rund of Q-rund moeten zich laten controleren door een andere erkende controle-instantie. Het PVV hoopt binnenkort bekend te kunnen maken welke controle-instanties zijn erkend voor deze controles.

Of registreer je om te kunnen reageren.