Home

Nieuws 236 x bekeken 5 reacties

Kosten stro-incident betaald uit diergezondheidsfonds

Den Haag – De kosten voor het vernietigen van stro en het klinisch onderzoek op bedrijven die stro uit Turkije hebben ontvangen, worden betaald uit het Diergezondheidsfonds.

Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker van landbouw aan de Tweede Kamer. Strohandelaren blijken recent 157 containers met in totaal 1.474 ton stro uit Turkije te hebben ingevoerd naar Nederland. Dit is een risico, aangezien er in Turkije regelmatig gevallen zijn van mond-en klauwzeer en schapenpokken. Elf bedrijven die het stro rechtstreeks kregen worden door de VWA via bloedonderzoek onderzocht. Tachtig bedrijven die gemengd stro kregen, worden klinisch onderzocht.

Veehouders kunnen de kosten van het stro vergoed krijgen. Dit gebeurt ook uit het Diergezondheidsfonds. Het ministerie ontwikkelt hier een regeling voor.

Het stro is via de haven van Antwerpen Nederland in gekomen. Een deel van het stro wordt teruggezonden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dit moet het VWA zelf betalen.
  Niet uit het Diergezondheidsfonds,dat is geld van de boeren !

 • no-profile-image

  Nee joh, de VWA-amtenaren worden juist weer extra beloond. We leven nu eenmaal in een bananenrepubliek waar niemand ergens verantwoordelijk voor is.

 • no-profile-image

  Kritische lezer je bent even te optimistisch, de kleine producent, boer, tuinder,winkelier blijft verantwoordelijk tot zijn financieële dood. Een ambtenaar en een politicus maken nooit fouten en zijn dan ook nooit verantwoordelijk tot de dood. Ze worden tijdig weg gepromoveerd.

 • no-profile-image

  Dat bedoel ik.....

 • no-profile-image

  Wat is dit voor een schofterige organisatie? Zijn ze niet verzekerd voor missers? ONS GELD!!! AFBLIJVEN!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.