Home

Nieuws 173 x bekeken

Koper mengt zich in Baywa-overname Turners

Wellington – Het Nieuw-Zeelandse bedrijf Scales Corporation heeft 6 procent van de aandelen Turners & Growers gekocht. Daarmee wil Scales de overname van Turners & Growers door het Duitse bedrijf Baywa beïnvloeden. Volgens Nieuw-Zeelandse media wil Scales nog 4 procent kopen van de aandelen van Turners & Growers dat beursgenoteerd is.

Scales is de grootste Nieuw-Zeelandse producent en verpakker van appels. Turners & Growers is de grootste afnemer, stelt het bedrijf in Nieuw-Zeelandse media. Scales wil niet een concurrerend bod neerleggen voor Turners & Growers, maar wil invloed hebben om te kijken naar consolidatiemogelijkheden op de Nieuw-Zeelandse markt. Ook wil het bedrijf Turners & Growers op de beurs houden. Het is onduidelijk hoe Baywa op deze stap reageert. Het bedrijf deed twee maanden terug een bod op Turners & Growers.

Baywa schaart zich door de geplande overname net onder de grootste handelsbedrijven in fruit ter wereld. De omzet zou na deze stap groeien van naar schatting ruim 100 miljoen dit jaar tot meer van 500 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.