Home

Nieuws 198 x bekeken 1 reactie

Klimaatverandering bevordert blauwalg

De normen voor fosfaat en nitraat in oppervlaktewater zijn mogelijk aan herziening toe. Dat verwacht de Wageningse onderzoekster Sarian Koster naar aanleiding van een groot internationaal onderzoek naar het verband tussen blauwalg, temperatuur en hoeveelheid nutriënten in het water.

Het verband ertussen is in dit onderzoek bevestigd. Hoe hoger de temperatuur, hoe eerder giftige algenbloei optreedt. Bij verdere opwarming van de aarde, wordt de kans op blauwalg dus steeds groter. In Brazilië zijn grote problemen met blauwalg, verklaart zij. De normen daar zijn wegens de hogere temperatuur strenger dan in Nederland.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Marc Servaas

    Niks nieuws. Zijn alle vele studies gepubliceerd die hetzelfde beweren.

Of registreer je om te kunnen reageren.