Home

Nieuws

Klachten verwacht over Oriental lelies

Lisse – De leliesector verwacht dat er klachten (reclames) komen over uitgeleverde Oriental lelies.

Op dit moment zijn de kwekers zowel de OT’s als de Orientals aan het rooien. De rooi-omstandigheden zijn ideaal. Zo ideaal zelfs, dat de meeste kwekers vóór liggen in het rooien en verwerken.

Dat lijkt positief, maar ais het niet. In een normaal groeiseizoen zouden de producten nu al afgerijpt zijn. Maar door de weersomstandigheden is dat niet overal zo. Bij sommige partijen komen beschadigingen voor door het te onrijp oogsten, wat kan leiden tot meer reclames dan normaal van de kopers.

De oogstwerkzaamheden vertragen om het afrijpingsproces z’n kansen te geven is geen optie, want de bol heeft dat proces stopgezet. En bovendien willen de telers de bollen voor de winter in de schuur hebben.

De prijzen voor Orientals en OT’s stan onder druk. Dit zegt overigens meer over het vertrouwen in de markt dan over het aanbod. Dat zal kleiner zijn vanwege de vroege vorstschade die veel lelies in het voorjaar opliepen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.